Välkommen!!

Välkommen till min blogg där jag bloggar om mitt livspussel som tvåbarns mamma och fru.

tisdag 5 januari 2010

I dag har jag stått vid spisen hela förmiddan kan man lugnt säga..
Dagen började med hör å häpna jag satte mig en halvtimme på motions cyckeln före frukost och sedan gjorde jag gröt åt hela familjen och sedan började stora matlagnings fejden..
Jag började med att göra en broccoli soppa som vi åt till middag nu i dag, sedan gjorde jag lax i ugn med ris feta ost och bönsallad mmmm gott bide det. Som om inte det var nog gjorde jag en sats med kikärtsbiffar också som jag tänkte att vi skulle äta till lunch imorgon så då har jag bara middan kvar att bry mig i.
efter att karln åkt på jobbet började jag stryka dukar och gardiner så nu är julen definitivt borta..Nä nu ska jag gå och nanna kudden så att jag är pigg imorgon och orkar cyckla en stund då med.

måndag 4 januari 2010

Då var det gammla året slut och det nya var här. Så vad ska man säga om detta då???
Nå ja julen är som bortflugen i detta hus i alla fall..granen åkte på nyårsaftonen när jag städade.
tomte jävlarna har rymt och juleljusen slocknat, det enda som är kvar är ljusstakarna å stjärnan i fönstret. Nu är vardagen här igen, gubben på jobbet å jag sitter här i soffan och tittar på barnprogram för hela slanten med kidzen. Lillen ligger för till fället och sover efter lite middag i magen och min lilla tjej tittar på tv och väntar på kvällsfika redan.
Jag hade planer på att vara en sådan där duktig hemma fru i kväll och laga massor av mat, tvätta och städa på samma gång. Energin tog slut vid första mat rätten eller nja igentligen redan innan jag kommit till affären för att handla, men handlat blev det ju i alla fall. Det är mer än vad man kan säga om matlagningen, jag skulle göra kikärtsbiffar eftersom vi ska börja köra gi kost nu igen å göra ett försök med vikten.
Biffarna ligger i ett fat å ser mer ut som äggröra än några biffar, phu vad ska man göra??
I går hade vu energi i alla fall, vi städade städade och städade så nu ser hallen ut som ett bombnedslag....bra städning va???
ÅÅÅÅ vet ni vad jag tror att jag fick lite jävlar annama i alla fall men det va då inte mer än en droppe men alltid bättre än inget...Jag var ute på birsta å skulle hitta kläder till nyår och skulle prova lite kläder. Jag går in å letar efter ett tomt provrum, det finns inget! ( vilken förvåning )
Jag ställer mig å väntar på min tur, ok en man kommer in å börjar även han leta efter provrum, finns inget ledigt säger jag och han ställer sig en bit bort. En tjej i 20 årsåldern kommer in å konstaterar även hon att det inte finns något ledigt och hon ställer sig framför mig..ok!! Nästa kommer in en tjej på kanske 12 eller 13 år ser att folk står och väntar och gåt förbi mig och sätter sig ner på en bänk framför mig..ok!!
Så blir en provhytt tom och vad tror ni händer, jo då båda dessa tjejer gör anspråk på å gå in i MIN prov hytt..vad skulle mitt gamla vanliga jag ha gjort?? jo låtit det passera å stått kvar själv å retat upp mig men inte sagt något, men inte denna dag nää nu gick jag med bestämmda steg fram till hytten å slängde igen hytt dörren mitt framför näsan på dessa snorungar!!
Det kändes sååååååå bra!
Tack å hej för mig!!